[sliceshow id=”338″]

Olympische Spelen 2012

Met de Olympische Spelen zo dicht bij huis moesten we natuurlijk een paar dagen naar de mooie hoofdstad van het Verenigd Koninrijk. Eerst op een warme zondagmiddag met de stoptrein naar Hoek van holland. Dan aan boord van de dag-boot van de Stena, vertrek uit de haven en gingen we in 7 uur over de gladde Noordzee naar London voor een 3-daags bezoek aan de Engelse hoofdstad. We zaten met ons hotel vlakbij het Victoria Station, dat was wel zo prettig voor onze reisjes met de Underground.

Het werd een heel relaxed feest voor de vele tienduizenden bezoekers uit alle landen van de wereld. Op iedere hoek van de straat stonden vrijwilligers klaar met plattegronden om de verdwaalde bezoekers een handj ede goede richting te wijzen.

Was het centrum van de City aanmerkelijk stiller dan – door de londonse middenstand – verwacht, we trokken toch nog de grootste ‘eeuwig’ drukke attracties van London: The Tower (wist je dat daar ooit nog een dierentuin is geweest ?) en The London Eye weten te bezoeken en met een ferry op de Thames gevaren.

Maandagochtend eerst met de Underground naar de voorstad Stratford waar het Olympisch Dorp was gebouwd was circa 40 minuten rijden met de beroemde underground.

Daar is een 4 etage hoge Shopping Mall gebouwd met de meest exclusieve en dure winkels tot aan Prada en Cuchi toe. We hadden kaarten vooraf geboekt voor 6 juli , dus werd door ons op deze mooie warme maandagavond ook het Holland Heineken House (HHH) bezocht.

Dat was een eind buiten het centrum (metro station Woord Green) en daarvandaan nog zo 25 minuten lopen. Gelukkig had de Nederlandse Spoorwegen een pendelbus ingezet. S’middags was het er stil maar s’avonds vanaf 10.00 uur stroomde het vol met Oranje gekleurde Nederlanders.

Oh ja, we zaten ook nog drie uurtjes in het publiek in de studio- opnamevan RTL waar Gouden Zwemster Kromo haar gewonnen medailles van het afgelopen weekend liet zien. Met slechts een paar korte flitsen voor de mensen thuis 😉

Dinsdag-avonds naar een musical-voorstelling ; Het werd de keuze van Marike : “The Phantom of the Opera ” al 25 jaar lang op het podium van het Her Majesty’s Theatre op Haymarket vlakbij het plein van Leichester Square.

Woensdag hebben we London verder verkend, De Tower met een rondleiding door een echte Beefeter, die er een echt toneelstuk van wist te maken. Heel veel historische wetenswaardigheden over de Tower werden door hem op een typische Engelse wijze humoristisch gemeld. Op de nachtboot van woensdagavond trokken we vanaf 23.30 uur weer over een kalme Noordzee naar Hoek van Holland. Toen we wakker werden waren we de nieuw opgespoten Maasvlakte II al gepasseerd…


Hieronder een korte impressie van de vele honderden foto’s , helaas maar weer een beperkt aantal…

557 Totaal 1 Vandaag
Previous post Rondreis – Indonesië – 2012 (I)
Next post Griekenland – Lefkas – 2012