Turkije – Marmaris – 2005

Reacties zijn gesloten

Vaarvakantie Egeïsche Zee vanuit Marmaris – Turkije

Paul had in de zomer van 2005 maar een grote vakantiewens…………! Samen met Marike een vakantie op zo’n typisch Turkse motorboot (Gulet) veel zonnige Turkse eilanden en baaien bezoeken in de grote Egeïsche Zee!

In twee weken varen voor de prachtige Turkse kust en varende langs vele onbkende maar prachtige eilenanden met veel natuur en cultuur hadden we aan boord prachtige mensen ontmoet  : Flores en Olivier en Tarkan en Mathilde en nog veel meer Turkse en Italiaanse vakantievrienden aan boord van de Turkse ” Singecan ” .

Het is een prachtige vakantie geworden met vele schitterende vergezichten en uitstapjes op het land.

De bemanning van de boot bestond uit een vriendelijke en bescheiden Turkse vissersfamilie, vader als schipper achter het roer , moeder kookte de lekkerste maaltijden en zoon en dochter hielpen zo veel mogelijk mee , prachtige mensen.
De gasten waren mensen afkomstig uit Italië en jonge mensen uit Turkije zelf die ieder zomer opnieuw deze tochten per klassieke Turkse motorboot meemaakten.

Ja motorboot, want hoewel alle Turkse Gulets allemaal aan de buitenlant echte zeilen tonen, kan er niet mee worden gezeild!
Alle afstanden worden bij iedere zeilboot gewoon op de dieselmotor gevaren, de prachtige en witte zeilen zitten er dus gewoon voor de sier op!

Een prachtige zeilvakantie in een groot en prachtig land met veel historie en ongerepte natuur……!

1375 Totaal 1 Vandaag