Paul met de drie ‘ Dames Van Gink ‘ samen fijn een weekje weg naar New York City ! Het was een bijzonder cadeautje voor Eline omdat ze geslaagd was voor haar HBO – opleiding : ze mocht een bestemming kiezen!
Het werd New York!

Het weer in New York was geweldig voor ons en de vele toeristen, niet te warm en droog !! De temperatuur was zo tussen de 20 en 25 graden, perfect! En druk . druk , druk was het er ook!

 

 

Heel veel lawaai van de auto’s, de yellow cabs en veel politieagenten op de straten en vooral de brandweerauto’s met hun hoorns hoor je van verre al aankomen . Overal druk, druk , druk. s-avonds zijn ze de openbare weg aan het repareren, en wil je naar de kapper of naar de nagelstyler ? Dan kan dag en nacht ook in de weekends.

We zaten in een bekend Frans zakenhotel vlakbij Times Square. Vanuit onze kamers konden we de hele nacht de feestelijke reclame-verlichting op Tines Square aan en uit zien gaan.

Uiteraard namen we een paar dagen de zogehten ‘Hop on Hop Off bus’ die ons door alle straten van New York reed. Langs het gebouw van de Verenigde Naties, naar Broadway en Times Square vlakbij de vroeger beruchte wijk Hells Kitchen. Natturlijk door Little Italy, Harlem en China Town, dan de Brooklynbrug over naar en dan keerde de rondritbus weer terug richting Manhatten.

Uiteraard ook naar de haven waar de rondvaartboot werd genomen langs het beroemde eiland Ellis Island, waar de vele honderdduizenden arme emigranten uit Europa uit bijvoorbeeld Polen, Italie en Ierland en Japanners en Chinezen het land binnenkwamen maar eerst nog medische gekeurd moesten worden. Werd je ziek bevonden dan moest je het land uit, zonder pardon. Ook heeft op Ellis Island het beroemde Amerikaanse Vrijheidsbeeld een mooi plekje heeft

 

Vanaf de boot genomen, deze bekende foto van The STATUE OF LIBERTY , gelegen op een klein eilandje in de Hudson River.

Hier voeren alle honderdduizenden arme Europeanen langs op weg naar het volgende eilandje ELLIS ISLAND waar ze werden gekeurd voordat ze het nieuwe land binnen mochten 2& van alle immigranten werden afgekeurd omdat ze bijvoorbeeld Tuberculose hadden. Hen wachtte een eenzame bootreis terug naar hun land van herkomst.

 

Broadway

In de middag gingen we langs de beroemde ‘ Half Price Ticket Booth’op Broadway, waar iedere middag opnieuw de theaterkaartjes die nog over voor de avond-voorstellingen te koop zijn voor de helft van de oorspronkelijk prijs worden verkocht. We hadden geluk….we konden s-avonds goedkoop naar The Lion King in een stokoud theater op 200 meter van de Ticket Boot, vlakbij. Ondertussen aten we lekker in een Japans restaurant.

Times Square

Ook de wereldwijd bekende Naked Cowboy, een straatmuzikant die iedere middag op een vluchtheuvel ter hoogte van Times Square staat opgesteld en veel bekijks trek. Vlak daarbij de grote winkel van MenM die drie etages hoog alleen maar artikelen verkoopt die direct te maken hebben met de beroemde veelkleurige cho

 

colaatje. Je kunt zelf kiezen uit tientallen verschillende kleuren !

17 is een grote, gerenoveerde shoppingmall vlak bij de beroemde Manhatten Bridge. Deze brug is inmiddels zo o

 

ud dat zwaar vrachtverkeer en bussen er niet meer overheen mogen rijden, die moeten een brug verderop naar de overkant van de rivier richting de wijk Brooklyn zien te komen. Op het moment dat wij we er liepen kwam er net een groot zeewaardig zeiljacht op visite. De Matrozen keken hun ogen uit

 

 

 

Harlem

 

 

m

Het APOLLO THEATER in de beroemde wijk HARLEM. Het theater waar alle beroemde zwarte zangers en zangeressen hebben opgetreden, zoals bijvoorbeeld Ella Fitzegerald, Duke Ellington, James Brown tot The Jackson Five ! De begrafenis van de onlansg overleden Soul-zanger James Brown heeft ook vanuit dit theater plaatsgevonden. De wijk Harlem is vroeger ooit ontwikkeld toen er metrolijnen naar dit afgelegen gebied werden aangelegd.

De blanke projectontwikkelaars speculeerden er allemaal op dat veel forensen hier wilden gaan wonen, niets was echter minder waar, de mensen vonden het te ver weg van Manhatten. Duizenden nieuw opgeleverde huurwoningen stonder er voor lange tijd leeg….
Totdat de eerst zwartekleurde projectontwikkelaar deze huizen opkocht voor een prikkie en er zwarte inwoners in liet huistvesten , Veel zwarte mensen rechtstreek uit Tennesee en Alabama, op zoek naar ene goed bestaan in New York trokken deze wijk in Nu wonen er meer dan 2,8 miljoen mensen in deze wijk.

Degenen die wel doormochten vertrokken per trein naar Manhatten, waar ze met honderduizenden werden opgepakt in oude huizen, vaak zonder licht, stromend water en toilet hun leven moesten vinden. Nu zijn op dezelfde plaats de huizen niet meer te betalen, een-kamerwoningen vanaf 1000 dollar per maand, 3 kamerwoningen kosten 2500 tot 3000 dollar per maand, een duur appartement met uitzicht op Central Park ? Vanaf 7,5 miljoen dollar !!

” …the city that never sleeps…. “

Er is namelijk ALTIJD wat te doen in New York. Zo zagen we op dezelfde dag eerst een dames-marathon georganiseerd midden op Times Square. Ja hoor om 07.15 uur stonden er al duizenden vrouwen zich aan te melden bij de tenten midden op Times Square, de loop was ter ere van de “pink ribbon” organisatie, die strijdt tegen borstkanker. s’middags wandelden we door het mooie Central Park, we keken in de buurt naar de woning waar John Lennon had gewoond, bezocht het gedenkteken waar hij was vermoord en stonden op de stoep aan de rand van Central Park en bekeken een lange optocht van duizenden Joodse scholieren en ouderen die een Joodse parade hadden georganiseerd.

Of dat nog niet alles was : er werd ook nog een fietstocht georganiseerd over de Brooklyn brug met duizenden fietsers en dat allemaal op een- en dezelfde zaterdag…..

Oh ja, loop je s’avonds om 23.45 uur toevallig na afloop van een bezoek aan de musical “The Lion King” door de straten off broadway richting mooi hotel om te gaan slapen , staan ze met grote drilhamers het wegdek open te hakken. ‘s nachts wordt er aan de straat gewerkt hartje stad. De stoom komt letterlijk uit de rioolputten daar.

Ground Zero

Ook een foto van het bouwterrein van Ground Zero, de plek beroemd van de menselijke tragedie op 9/11 van het jaar 2001. Overal in de stad zie je nog herinneringen aan deze ramp. Zo tonen alle brandweerstations in de wijken aan de voorkant van hun fire-station de namen en foto’s van hun op deze dag overleden collega’s. Zo is Ladder 54 in Manhatten gestationeerd, in de wijk Hell’s Kitchens.

Op naar Macy*s

En natuurlijk voor onze beide dochters, liefhebbers van oneindig shoppen …. we gingen naar MACY*s ! Het grootste kledingwarenhuis van de wereld, de eerste eigenaren stierven bij de ramp met de Titanic. Het gebouw is maar liefst 6 etages hoog, vol met de betere merken van dames en herenkleding, parfums, tassen en sieraden Toevallig (?) die week ook de speciale voorjaarsaanbieding : overal 20% korting op alle prijzen , Nou dat namen de dames gauw waar : leve de Guess horloges en warme UGGS!

 

1458 Totaal 1 Vandaag
Previous post Great Britain – Edinburgh – 2005
Next post Veenhuizen – 2013