....Van Gink op reis...!

Een zeer beperkte (terug)blik op veel van onze vakantiereizen!!

Operareis Verona 2018

In augustus 2018 vertrokken we samen met een bus van reisorganisatie Peter Langhout voor een 10-daagse operareis naar Verona in Italie. Een reis die 1200 km vergde en de twee-daagse heenreis over de drukke autostradas van Duitsland, Oostenrijk (Brennerpas) en Italië verliep met een goede chauffeur voorspoedig en veilig met een overnachting in een ultra modern hotel in Neuburg circa 100 kilometer verwijderd van Munchen.

Na het ontbijt rijden we de volgende ochtend in een uurtje rijden naar naar de grensplaats Kufstein riching Oostenrijk dan over het lange viaduct in de Brennerspas in Oostenrijk en vervolgens via Noord – Italie en de de Italiaanse Dolomieten naar onze vaste hotelbestemmming in Pegona, een klein voorstadje circa 3 kiometer gekegen in de buurt van de oude Romeinse stad Verona. In de middag bereiken we ons hotel.

 • Sirmione en opera Aida

  In de loop van de ochtend reden we naar Sirmione, één van de meest romantische stadjes aan het Gardameer. Bij de ingang van de stad zien we het imposante slot van de familie Scaligeri, gebouwd in de 13e eeuw. Niet alleen Sirmione zelf is de moeite waard, ook de omgeving.

  De route leide ons door de streek van de Valpolicella, waar heerlijke wijnen worden geproduceerd. Na een vroeg diner in het hotel gaan we naar Verona, waar we genieten van de schitterende operavoorstelling Aida in de historische arena van Verona. Een hele bijzondere ervaring!

 • Riva en Malcesine
  Nadat u de dag rustig bent begonnen, maakten we een bustour langs de noordkant van het Gardameer. We bezoeken onder meer Riva en Malcesine .
 • Dagtocht naar Venetië

  Eén van de hoogtepunten van deze reis was absoluut de dagtrip naar het sprookjesachtige Venetië.
  In de tocht naar Venetie bezochten we per boot de mooie maar drukke stad. Je kunt er met de auto of bus niet komen. Alle touristen worden eerst vanuit de autobus gedirigeerd naar een ongezellige haven met een lange kade waar allerlei verschillende rondvaartboten riching het Dogenpalies sl klaar liggen .

 • Je stapt op een van de aangewezen boten en na 20 minuten varen over Het Grande Canal (met druk scheepvaartverkeer) wordt je afgeleverd in het centrum van de statd aan de kade van de stad , recht tegenover het beroemde Dogenpaleis op loopafstand van het beroemde Sint Marco Plein.

  Het was die dag een zeer hete dag , de temperatuur steeg zelfs tot boven de 40 graden! Er waren toch vele (Chinese en Japanse) toeristen en we brachten na aankomst van de boot eerst het Dogenpaleis aan het Grande Canal , daarna liepen we over het ST Marco plein en liepen door de smalle straten achter het San Marco plein langs beroemde kanalen, bruggen en gebouwen. Uiteindelijk kwamen we aan bij de wereldberoemde Rialtobrug. Het kost meer dagen om deze fantastische stad te ontdekken.

 • Verona en opera Carmen

  De ochtend was ter vrije besteding, waarna we ‘s middags naar Verona gaan. De stad is rijk aan kunst en architectuur.

  In Verona bezochten we twee maal een avondvoorstelling in het werejdberoemde openlucht Amphitheater van de Romeinze stad Verona. Het oude theater gebouwd 100 jaar voor Christus is op twee na het grootste amphiteater ter wereld en biedt plaats aan maximaal 25.000 toeschouwers.
  Toen wij er waren waren er circa 6000 bezoekers voor de opera.

  Eerst bezochten we AIDA, de naam van de gevangen genomen Ethiopische slavin, maar ook gelijk de d
  dochter van de koning van Etheopie die op dat moment streed )en verslagen werd) tegen de Egyptenaren

  De opera Aida vindt altijd op zondag plaats, de opera Carmen wisselt per datum.

  Arena van Verona

  Bouwperiode 30 n.Chr.
  Afmetingen buitenring 152 x 128 meter
  Afmetingen arena 138 x 110 meter
  Aantal zitplaatsen 30.000

  De Arena van Verona is een antiek Romeins amfitheater in Verona in Italië. De arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters en wordt tot op heden nog gebruikt. Het staat bekend om de opera-voorstellingen die er gehouden worden.

  De arena is voltooid in 30 n.Chr., op een plaats die vroeger buiten de stadsmuren lag. Met een afmeting van 138 meter lang en 110 meter breed is het een van de grootste amfitheaters uit het Romeinse Rijk. Vier ringmuren droegen de tribunes. De toeschouwers kwamen op hun zitplaats via 72 ingangen en 64 trappen.

  De buitenmuur was gebouwd uit wit en roze kalksteen uit Valpolicella en had drie verdiepingen bestaande uit arcades. Een aardbeving in 1117 verwoeste bijna de gehele bovenste verdieping en de oorspronkelijke buitenmuur, slechts een klein deel hiervan resteert nog.

  Na de aardbeving veranderde de Arena in een steengroeve waar eenvoudig bouwmateriaal voor nieuwe gebouwen kon worden gevonden. Pas tijdens de Renaissance kwam het weer in gebruik als een theater.

  Dankzij de uitstekende akoestiek is het gebouw goed geschikt voor operavoorstellingen, die vanaf 1913 gehouden worden. Tegenwoordig vinden er elk jaar van juni tot en met augustus opera-uitvoeringen plaats, waarbij zo’n 22.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn. Tijdens de wintermaanden treedt de opera en het ballet op in de L’Accademia Filarmonica.

  De openluchtplaatsen (marmeren banken) die voor ons busgezelschap waren gereserveerd zijn in het midden van de bovenste buitenring. Daarvandaan waren de voorstellingen goed te zien en…….de geluidskwaliteit in het hele theater is zo goed dat de muzikanten en zangers zonder een geluidinstallatie kunnen optreden, Het theater zelf kent een oude historie. Het op een na grootste openluchtthea`ter ter wereld beleefde zelfs gladiatorgevechten en optredens met wilde beesten in de Romeinse tijd.

  Romeo en Julia

  Niet alleen wereldberoemd is de Arena (zandvlakte) van Verona, maar ook het fictieve huis van Romeo en Julia. Een bronzenbeeld in de tuin vlakonder het balkon trekt veel toeristen. Men zegt dat een aai over de blote borst van het standbeeld geluk in de liefde geeft….
  Tijdens een rondleiding met een vloeiend Nederlands sprekende Italiaanse gids van de lokale VVV (zelf geleerd door te kijken naar soap-series op de Nederlandse televisie zoals ze zelf meldde) ziet u de belangrijkste hoogtepunten.

  Daarna kon men in de avond opnieuw kunt genieten van een opnieuw prachtige opera: Carmen.

 • De tweede voorstelling was CARMEN, de naam van de mooie zigeunerin die moest kiezen tussen een saaie korporaal uit het leger en een beroemde Stierenvechter.

 • Terugreis

  Na het ontbijt rijden we via Oostenrijk richting ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland..
  Het was een uitstekend hotel met goed eten en slapen. De volgende ochtend vertrokken we voor de laatste stuk naar ons gezamenlijke vertrekpunt in Nederland. Daar genoten we nog een maaltijd en vertrokken met kleinere busjes naar ons oorspronkelijk vertrekpunt in Rotterdam

  De reis was goed georganiseerd door Peter Langhout en de chauffeur kwam uit Groningen

677 Totaal 1 Vandaag

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 ….Van Gink op reis…!

Thema door Anders Norén