....Van Gink op reis...!

Een zeer beperkte (terug)blik op veel van onze vakantiereizen!!

Griekenland – Samos – 2010

Het Griekse Samos

[sliceshow id=”735″]

Het appartementencomplex is een echte aanrader.

De loopafstand tot het kiezelstrand en de enige hoofdstraat van de badplaats betrof circa 3 minuten.  Daar zijn circa 15 verschillende restaurants, en coctailbars beschikbaar. Autoverhuur is overal nogelijk. Daar de badplaats Votsalakia wat afgelegen ligt ten opzichte van de overige touristische atrracties van het eiland is een huur –  auto een absolute aanrader. Openbaar vervoer is namelijk minimaal en de reisafstand naar de hoofdstad is cica 60 minuten, helemelsbreed is dat m,aar 35 kilometre maar de bochten in de bergen kosten de nodige aandacht en oplettendheid.

Samos is na Lesbos en Chios het grootste van de Noord Egeische eilanden. Dit grote eiland is mooi en groen;  het heeft hier en daar helderwitte zandstranden, schilderachtige dorpjes en aardige vissershaventjes.  De mooie natuur, het milde klimaat en het grote archeologische belang maakten het al spoedig tot een toeristisch middelpunt.
Pyhtagoras werd zo’n 2500 jaar geleden op Samos geboren en heeft de wereld grote diensten bewezen met zijn kennis van wijsbegeerte en wiskunde.

In 2000 is een groot deel van het groene eiland door bosbranden verwoest. Gelukkig herstelt de natuur zich snel en is er nog genoeg moois op het eiland te bezichtigen.
Samos heeft een internationaal vliegveld. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 3 uur en 25 minuten.  Vanuit de haven kun je varen naar de eilanden Chios, Patmos en Ikaria.

Excursies die kunnen worden gemaakt zijn o.a. naar de ruines van de burcht van Logothetis, Turkije (Kusadasi),  Romeinse baden, wandeltocht door de Nachtegalenvallei, de tempel van Hera en de grot van Pythagoras.

 • Samos-stad (Vathy)

  Vathi, is de hoofdstad van Samos en ligt in een schilderachtige en weelderig groene baai.  De stad heeft een gezellige boulevard en vele musea. In de avonduurtjes is het hier gezellig en druk; vooral in de zomermaanden.  De stad heeft enige bezienswaardigheden, waaronder Ano Vathi, het stadspark, Platia Pythagoras, het archeologisch museum en het byzanthijns museum.

  Voor een mooi uitzicht over de stad en de eilandjes is het aan te raden meer dan 300 treden te klimmen naar de Profitis Ilias (blauw-wit kapelletje)
  Het centrum heeft meer dan 150 winkels, maar is zer kort te bezoeken  Er is een centraal plein met een grote bronzen leeuw als standbeeld maar circa 10 barretjes maar dat is het dan wel verder. Kortom, helaas niet meer dan een ochtend-excursie waard. De stranden zijn klein.

Pythagorion

Een levendige badplaats op Samos met een gezellige boulevard (in de zomermaanden vrij druk) en verschillende uitgaansmogelijkheden. Pythagorion ligt schitterend op een helling aan een schilderachtige baai.  Bij de kade vind je vele gezellige tavernen en cafe’s. Verder heeft Pyhthagorion vele bezienswaardigheden,  waaronder de monumenten van Polykrates, een archeologisch museum  en de burcht Kastro. Het centrum heeft meer dan 50 eetgelegenheden. De stranden (waaronder het Mykali strand) zijn lang en op sommige plaatsen smal. Leuke boottochtjes  kun je maken naar Samiopoula en de stranden Psili Ammos en Posidonio.

Kokkari

Een levendige badplaats op Samos met een korte voetgangerszone en een promenade langs de kust met tavernen en cafe-bars. Rondom Kokkari zijn verschillende kiezelstranden, waaronder Long beach. ‘s Avonds kun je stappen in de Cabana club.

 • Kambos – Votsalakia

  Het badplaatsje Votsalakia stelde circa 15 jaar geleden nog niets voor. Het was er alleen maar kiezelstrand,  men opende er een hotel genaamd Votsalakia en sindsdien is het een klein badplaatsje geworden met circa 300 woningen.  De inwoners leven van het tourisme van 1 mei tot 1 oktober daarna is het er stil en rusten ze vooral uit. De temperatuur in augutus is er circa 36 tot 40 graden…Zeer hoog dus je moet er echt tegen kunnen. In novembder en december is de temperatuur ongeveer 20 graden.

  De bewoners leven dus avonds vooral buiten in de tuim, een heerlijk leven hebben ze er. Zeer relaxed en eenvoudig
  De loopafstand tot het kiezelstrand en de enige hoofdstraat van de badplaats betrof circa 3 minuten.  Daar zijn circa 15 verschillende restaurants, en coctailbars beschikbaar. Autoverhuur is overal nogelijk. Daar de badplaats Votsalakia wat afgelegen ligt ten opzichte van de overige touristische atrracties van het eiland is een huur –  auto een absolute aanrader.

  Openbaar vervoer is namelijk minimaal en de reisafstand naar de hoofdstad is cica 60 minuten, helemelsbreed is dat m,aar 35 kilometre maar de bochten in de bergen kosten de nodige aandacht en oplettenheid.

 

497 Totaal 1 Vandaag

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 ….Van Gink op reis…!

Thema door Anders Norén