Rondreis – Sri Lanka – 2010

Reacties zijn gesloten

Rondreis ” Highlights of Ceylon “

In oktober  2010 zijn we met Jan en Netty negen daagjes naar het mooie warme maar arme Sri Lanka  getrokken. Hieronder volgt  een serie van de vele vele foto’s die Marike en ik op deze mooie rondreis hebben gemaakt.

Algemeen

Sri Lanka betekent ‘Gezegend Eiland’, een prachtige en bijzonder treffende naam voor deze parel in de Indische Oceaan.  De uitgestrekte frisgroene theeplantages in de glooiende heuvels van het binnenland, de wuivende kokospalmen, de idyllische vissersplaatsjes en de tropische begroeiing dragen alle bij aan de unieke sfeer van dit eiland. Een eeuwenoude boeddhistische cultuur in de talrijke tempels met bontgekleurde Boeddhabeelden.

Rondreis

  • 1e dag – Amsterdam-Colombo

   U vliegt van Amsterdam naar Colombo.

  •  2e dag – Colombo – Marawila

Aankomst op de luchthaven van Colombo. We rijden naar Negombo, in het koloniale tijdperk een belangrijke plaats omdat er veel wilde kaneel groeide. In het centrum van Negombo doen een aantal gebouwen ons denken aan de Hollandse periode, waaronder een Katholieke Kerk en een fort. De nacht brengen we door in Marawila. Reisafstand ca. 60 km.

 

 

 • 3e dag – Marawila – Dambulla

  Na het ontbijt vertrekken we richting Dambulla. In de namiddag kunt u een optionele excursie naar Sigiriya maken. Hier kunt u de beroemde `Leeuwenrots` beklimmen. Volgens de Sri Lankezen het achtste wereldwonder! Via smalle trappen bereikt u de `spiegelwand` met zijn meer dan 1000 jaar oude muurschilderingen en beroemde fresco`s van de maagden van Sigiriya. Deze rots torent hoog boven de omgeving uit en staat garant voor een adembenemend uitzicht.
  De komende 3 nachten brengen we door in Dambulla. Reisafstand ca. 125 km.

   

   

 • 4e dag – Dambulla-Polonnaruwa-Dambulla

  Vandaag bezoeken we Polonnaruwa, de middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka. Onder koning Parakramabahu (1153-1186) beleefde Polonnaruwa zijn hoogtijdagen. De vorst verfraaide de stad met indrukwekkende bouwwerken en heiligdommen, waarvan de restanten vandaag de dag nog steeds bezichtigd kunnen worden. U zult o.a. de restanten van het koninklijk paleis zien, zoals het bad, de beroemde liggende Boeddha en het schitterende beeld van koning Parakramabahu. Ook zien we de Gal Vihara tempel. Rondom de stad liggen eindeloze rijstvelden tegen een achtergrond van steenrotsen en bevloeid door grote meren. In de namiddag bezoeken we per jeep het Minneriya National Park.
  Als u geluk heeft, komen we hier oog in oog te staan met wilde olifanten!

   

   

 • 5e dag – Dambulla

  Vandaag kunt u genieten van een vrije dag. Wij bieden de mogelijkheid om een facultatieve excursie te boeken naar Anuradhapura, de grootste stad van het oude Sri Lanka. De stad staat bekend als openluchtmuseum met paleisruïnes, tempels en andere bijzondere bezienswaardigheden. Een hiervan is het Sri Maha Bodhi heiligdom en de enorme dagoba`s.

   

 

 • 6e dag – Dambulla-Kandy

  Op onze route naar Kandy bezoeken we de Dambulla Cave Tempel. De voor de Tamils gevluchte koning Valagam Bahu vond in de grotten va Dambulla zijn ideale schuilplaats. Toen hij later de stad heroverd had, liet hij uit dankbaarheid de grotten ombouwen tot tempels.  De koningen die na hem kwamen, sierden de grotten op met talloze boeddhabeelden en schitterende fresco’s, waarvan de oudste ruim 2000  jaar oud zijn! Wat verder op onze route pauzeren we bij een batikfabriek in Inamaluwa en een specerijentuin in Matale.  We arriveren in de laatste koningsstad Kandy, magnifiek gelegen tussen de heuvels van het centrale bergland en aan een klein stadsmeer.

  In 1815 kwam hier, na de verovering van de stad door de Engelsen, een eind aan het Singalese koninkrijk, dat 2300 jaar had bestaan.  Kandy is ook het centrum van de traditionele cultuur van Sri Lanka. Vanavond staat er, om van deze cultuur te proeven, een wervelende  culturele show (muzikanten en acrobatische dansers) op het programma.

  Nadien bezoeken we ook nog de `Tempel van de Tand`, waar volgens  de legende de hoektand van Boeddha bewaard wordt. In de avonduren is een bezoek aan deze tempel het meest indrukwekkend: honderden mensen  plaatsen hier iedere avond kleine olielampjes. De komende 2 overnachtingen vinden plaats in Kandy. Reisafstand ca. 80 km.

   

   

 • 7e dag – Kandy

  Alle aandacht gaat vandaag uit naar Kandy. Tijdens de stadstour zien we onder meer de Royal Botanical Gardens, één van de meest  complete botanische tuinen ter wereld. Het is heerlijk wandelen temidden van de talloze inheemse bomen, planten, bloemen en kruiden.
  Ook volgen we de `Upper Lake Drive`, de mooie route langs de oever van het meer, en krijgt de fameuze Embekke tempel onze welverdiende  aandacht. We zien vandaag ook hoe edelstenen verwerkt worden (Sri Lanka is de grootste producent van gekleurde edelstenen in de wereld)  en we bezoeken een Arts & Crafts center.

   

   

 • 8e dag – Kandy-Negombo

  We laten Kandy achter ons. We rijden naar het wereldberoemde olifantenweeshuis in Pinnawela. Jonge olifantjes die op de één of andere  wijze uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, worden hier verzorgd. De voedertijd voor babyolifantjes levert altijd weer een  vertederend schouwspel op. Daarna zien we de kudde baden in de rivier. Vervolgens rijden we via de theeplantages (met bezoek aan een  theefabriek) naar Negombo of omgeving. Hier brengen we de komende nacht door. Reisafstand ca. 110 km.

   

   

 • 9e dag  – Colombo-Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht naar Amsterdam. Aankomst nog dezelfde dag.

 

648 Totaal 1 Vandaag