Een geweldige 21-daagse rondreis door Vietnam in Maart 2014. Het werd een boeiende reis door dit geweldige ontwikkelingsland onder leiding van de zeer bereisde en zeer begaafde tourmanager Paul…..

Zo zag onze rondreis vanaf Hanoi naar Saigin door het prachtige Vietnam eruit!

 • dag 1 Amsterdam – Hanoi
 • Vertrek vanaf Schiphol met een vliegtuig van Cathay Pacific, over Rusland en de Noordpool eerst een tussenlanding op het grote vliegveld van Hong Kong, daarna overstappen op een vlucht van Vietnam Air een korte reis naar de hoofdstad van Vietnam : Hanoi.

 • dag 2 Hanoi

  Aankomst op de luchthaven en transfer naar ons hotel in de stad. Hanoi is de fascinerende hoofdstad van Vietnam, waar de koloniale gebouwen een vervallen indruk maken en het straatbeeld gedomineerd wordt door fietsers en scooters. Het was eind april , einde van de winter , toen we er rondliepen, regende er veel.

 • dag 3 Hanoi

  Na het ontbijt maakten we een stadstour door Hanoi, we bezochten onder andere de sfeervolle Franse wijk en het Ho Chi Minh complex. In de avond bezochten een voorstelling van het waterpoppentheater op het programma, een typische attractie uit het noorden.

 • dag 4 Hanoi – Halong BayWe rijden Hanoi uit richting het beroemde Halong Bay, waar we aan boord gaan van een schip. Bij de haven liggen wel zo 50 schepen te wachten op bezoelers Iedere boot kan 5- tot 100 personen kwijt en de vrouw van de kapitein maakt meestal het eten voor de gasten aan boord klaar.
 • We maken een onvergetelijke boottocht van circa 3 uur door de schitterende baai met uit zee oprijzende krijtrotsen. Helaas was het slecht weer die dag we konden de meeste eilanden vanuit de mist bekijken, jammer maar we komen er niet meer terug. Het kan in de zomer er erg druk zijn en er zijn sommige reisgezelschappen die zelfs een nachtje aan boord blijven om er te slapen. We vonden in het water veel afval en verontreinigingen drijven


  Een lunch met overheerlijke verse vis wordt aan boord geserveerd. Omstreeks 16 00 uur reden we met onze bus weer door op weg naar de volgende overnachting in een hotel in de buurt van Halong Bay.

 • dag 5 Halong Bay – Tam Coc – Vinh
 • Vandaag vroeg uit de veren want we hebben een drukke dag voor de boeg, we vertrekken in de richting van Vinh. Onderweg komen we langs Ninh Binh, waar we een schitterende boottocht naar de betoverende waterwereld van Tam Coc maken. De schoonheid van dit gebied is indrukwekkend. Het wordt ook wel ‘Halong Bay on land’ genoemd vanwege de uit een zee van rijstvelden oprijzende kalkbergen.
  Per sampan varen we dwars door dit adembenemende landschap langs de rijstvelden en steile rotswanden. Daarna vervolgen we onze weg naar Vinh, waar we in de avond aankomen.

 • dag 6 Vinh – Phong Nha – Dong Hoi

  In de ochtend reden we naar de Phong Nha grotten, die op de Werelderfgoedlijst staan. Het unieke grottenstelsel, waarvan nog lang niet alle grotten zijn ontdekt, is het grootste van Vietnam.De grotten zijn onderling verbonden door een ondergrondse rivier en ooit door de Vietcong gebruikt als wapendepot. We maken een boottocht door dit bijzondere gebied. Daarna reden we naar Dong Hoi, waar we aan het einde van de middag aankomen en u kunt ontspannen aan het zwembad van ons schitterende hotel of aan de prachtige stranden van Dong Hoi.

 • dag 7 Dong Hoi – Hué

  In de ochtend genieten we eerst van het strandhotel en aan het begin van de middag trekken we verder in zuidelijke richting naar Hué. Onderweg passeren we de vroegere grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. U kunt een klein museum bezoeken en het monument bewonderen. Te voet steken we vervolgens de Hien Luong brug over, een bijzondere ervaring.

 • dag 8 De keizerstad HuéEerst een mooie boottocht over de Parfum rivier naar de Thien Mu pagode. Vervolgens bezoeken we de Verboden Stad met de keizerlijke paleizen, tempels en lotusvijvers uit de keizerlijke Nguyen dynastie. Daarnaast brengen we tevens een bezoek aan een zeer indrukwekkend Mausoleum. Hué is door Amerikaanse bommenwerpers jarenlang iedere nacht bestookt en veel gebouwen en vleugels van het paleis van de keizerlijke stad zijn hierdoor volledig verwoest. Gelukkig worden bepaalde delen van de stad nu herbouwd, maar dit gaat nog wel jaren duren
 • dag 9 Hué – Hoi An
  Op weg naar Hoi An rijden we over de magnifieke Wolkenpas. Daar hadden de Franse soldaten ooit een fort en konden zo de doorgang bewaken. Door de hoogte van de pas bleven de wolken aan éen kant van de pas hangen, vandaar de naam. Er is niet veel te zien en we rijden na een korte stop op de koude en winderige marktplaats met chagerijnige verkoopsters door en stoppen bij het wereldberoemde Danang Beach in Danang, ooit het surfparadijs van Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnamoorlog. De miIn de middag komen we aan bij – wat later bleek – één van de leukste plaatsen van Vietnam: Hoi An.

  In deze schilderachtige plaats zagen we leuke winkels met best mooie spullen en maatkleding . lekkere restaurant en éentje zelfs met een Nederlanders als kok. Men vindt een indrukwekkend cultureel erfgoed en langs de rivier vindt u elke ochtend een drukke markt.

 • Het hele stadje straalt een unieke sfeer uit. Uiteraard namen velen van ons een maatpak of een aantal maatwerk overhemden, Omdat we er een aantal dagen logeerden in een goed hotel konden we de eerste dag passen en werden de bestellingen de volgende dag afgeleverd bij het romantische hotel. Ook maakten we met ons reisgezelschap van meer dan 30 mensen een fietstocht door eerst de straten van het oude stadje maar spoedig ook langs de boerderijen door de akkers en landerijen in de streek. We bezochten ook een gezamenlijk onderhouden tuin met voedsel voor de hele buurt. Voor de liefhebbers was er nog een extra attractie gezellig even zitten op een waterbuffel die we tegen kwamen op onze fietstocht door het platteland (Edwin)

  De militaire vliegbasis staan er nu verlaten bij, maar dit was ooit een grote Amerikaanse legerplaats, de militairen konden in hun vrije tijd naar het strand en daar surfen op de golven. Je moet hier denken aan de TV-serie MASH . Na een uurtje op het zand te hebben gelopen gaan we verder met de bus, er is niets anders te zen en te doen in deze stad….

 • dag 10 en 11 Hoi An

  Op dag 10 maken we een korte stadswandeling door Hoi An. Verder kunt u deze dagen volop genieten van dit 17de eeuwse stadje en slenteren langs oude theehuizen en kruidenwinkels, foto’s nemen bij de mooie rode Japanse brug en rondneuzen aan de haven, waar het een komen en gaan is van vissersboten. Ook kunt u één van de optionele excursies boeken.

 • dag 12 Hoi An – Qui Nhon

  We reden met onze vast autobus naar Qui Nhon een rustige plaats direct gelegen aan de kust met eenschitterende baai. Onderweg bezoeken we het monument van het dorpje My Lai. Het dorpje werd wereldberoemd door de aanval van de Amerikaanse soldaten. De bevolking werd uitgeroeid, het vee doodgeschoten en het dorpje werd in brand gestoken. een zinloze misdaad… Toen schrok de wereld pas goed wakker. Het dorpje is nagebouwd en er is een groot museum opgericht met foto’s over de bevolking en de zinloze moorden op de bevolking

 • dag 13 Qui Nhon – Nha Trang

  Na het ontbijt vertrokken we richting Nha Trang. Onderweg zagen we het prachtige strand, Dai Lanh Beach, fameus vanwege het schitterende landschap en de heldere zee. Tegen lunchtijd komt u aan in Nha Trang. In de middag maken we een leuke excursie per boot naar het vissersdorpje Lang Chai. Hier zult u traditionele vissersboten zien, die met felle kleuren zijn beschilderd en uiteraard ziet u hier ook de traditionele ‘Thuyen Thung’, de beroemde ronde vissersbootjes van Vietnam.31-DSCN6292

 • dag 14 Nha Trang – Phan Thiêt/Mui Ne

  In de ochtend stond een stadstour Nha Trang op het programma, waarbij we de indrukwekkende Cham tempels en de Long Son Pagode bezoeken. Dan rijden we door naar Phan Thiêt, een leuk vissersplaatsje aan de oostkust met prachtige onge37-DSCN6408repte stranden en exotische palmbomen. We verbleven twee nachten in een comfortabel strandhotel in Phan Thiêt/Mui Ne met zwembad, direct aan zee gelegen.

 • dag 15 Phan Thiêt/Mui Ne

  In de middag bezoeken we het vissersplaatsje Phan Thiêt of Mui Ne, deze plaatsjes zijn vooral bekend vanwege de beroemde ‘nuoc mam’ (vissaus), tevens bezoeken we de zandduinen van Mui Ne, een indrukwekkend natuurverschijnsel.

 • dag 16 Phan Thiêt/Mui Ne – Ho Chi Minh City (Saigon)
 • Na het ontbijt rijden we door naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Na aankomst hebben we een middag ter vrije besteding, u kunt bijvoorbeeld de Dhong Khoi straat en de Ben Thanh markt bezoeken.
 • dag 17 Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon

  We maken een stadstour door deze miljoenen-stad, ook wel Parijs van de Oriënt genoemd, vanwege de schitterende Frans-koloniale gebouwen, boulevards en parken. We bezochten onder andere het indrukwekkende oorlogsmuseum, de imposante Notre Dame kathedraal en het beroemde postkantoor.

 • dag 18 Ho Chi Minh City – Cu Chi – Cao Dai – Ho Chi Minh City

  Een interessante excursie naar de wereldberoemde Cu Chi tunnels, een gigantisch ondergronds tunnelnetwerk van de Vietcong. Dan verder naar Tay Ninh, waar u een indrukwekkende ceremonie meemaakt bij de Cao Dai tempels.

  Cao Dai monniken in Tây Ninh
  Cao Dai (Cao Đài) of caodaïsme is een relatief nieuwe syncretistische en monotheïstische religie officieel tot stand gekomen in Tay Ninh, Zuid-Vietnam in 1926. Đạo Cao Đài is de korte naam, de volle naam is Đại Đạo Tam Kỳ Phổ Độ.

  Het is een poging om de ideale religie te creëren van de Noord- en Zuid-Vietnamese religies voor de hereniging. Het resultaat is een kleurrijke mengelmoes van Boeddhisme, Islam, Confucianisme, Taoïsme, Vietnamees spiritualisme en Christendom. “Cao Dai” betekent letterlijk “hoge toren”; op deze manier wordt er verwezen naar God.

  In de Tay Ninh provincie en de Mekong Delta is dit geloof het sterkst vertegenwoordigd. Er zijn begin 2006 zo’n 3 miljoen volgelingen van het caodaïsme. Het uiteindelijke doel van een volgeling van het caodaïsme is om te o­ntsnappen uit de cirkel van reïncarnatie.

  We overnachten in Ho Chi Minh City ofwel de oude naam Saigon. Bij de ‘bevrijding’ van deze voormalige hoofdstad hebben de overwnnaars, de Noord-Vietnamezen, de stad een andere naam gegeven. De Stad is erg westers, veelal door de toenmalige invloed van de Amerikaanse miltairen die hier jarenlang hebben gewoond en geleefd. Het uitgaanscentrum lijkt heel Europees, en ook de meeste auto;s ogen groot en duur.

 • dag 19 Ho Chi Minh City – Mekong Delta – Can Tho

  Vandaag rijden we naar de Mekong Delta, ook wel de ‘Rijstkom’ van Azië genoemd. In de waterstad Cai Be stappen we op een boot en varen we over de rivier de Mekong.
  We stoppen onder andere de leuke drijvende markt en stoppen bij een eilandje, waar u heerlijk fruit krijgt aangeboden. We varen verder naar Vinh Long via grachten, kanalen en kreken. Overal zijn drijvende markten en tuinen te zien.

 • dag 20 Can Tho – Ho Chi Minh City

  In de vroege ochtend bezoeken we per boot de Cai Rang drijvende markt, waar vooral ‘s ochtends druk gehandeld wordt. We circuleren met onze boor ruim een uur langs de boten waar de mensen van het platteland dagelijks hun producten verkopen aan hun klanten die ook per boot voorbijvaren,
  Op de boot zien we veel kleine kinderen die de ouders noodgedwongen meenemen op hun dagelijkse verkoopkraam..Na het bezoek aan de drijvende markt rijden we naar de luchthaven van Ho Chi Minh City voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • dag 21 Amsterdam
 • Aankomst op Schiphol.

  Ons reisschema verliep per bus van Noord Vietnam naar Zuid Vietnam

  • dag 1 Amsterdam – Hanoi
  • dag 2 Hanoi
  • dag 3 Hanoi
  • dag 4 Hanoi – Halong Bay
  • dag 5 Halong Bay – Tam Coc – Vinh
  • dag 6 Vinh – Phong Nha – Dong Hoi
  • dag 7 Dong Hoi – Hué
  • dag 8 Hué
  • dag 9 Hué – Hoi An
  • dag 10 en 11 Hoi An
  • dag 12 Hoi An – Qui Nhon
  • dag 13 Qui Nhon – Nha Trang
  • dag 14 Nha Trang – Phan Thiêt/Mui Ne
  • dag 15 Phan Thiêt/Mui Ne
  • dag 16 Phan Thiêt/Mui Ne – Ho Chi Minh City (Saigon)
  • dag 17 Ho Chi Minh City
  • dag 18 Ho Chi Minh City – Cu Chi – Cao Dai – Ho Chi Minh City
  • dag 19 Ho Chi Minh City – Mekong Delta – Can Tho
  • dag 20 Can Tho – Ho Chi Minh City
  • dag 21 Aankomst Amsterdam
1897 Totaal 2 Vandaag
Previous post Rondreis – Andorra – 2013
Next post Rondreis – Egypte – 2005

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *