Onze reis naar Zwitserland

Met de busorganisatie effeweg reden we ochtends vroeg op voor een aantal treinreizen in het mooie Zwitserland. Eerst voerde de tocht naar Zuid-Duitsland. De overnachting onderweg was in een supermooi hotel vlak voorbij Mucnchen. De tocht voerde via de stad Bazel, gelegen in de buurt van de Duitse en Zwitserse grens.

In Zwitserland aangekomen was het hotel gevestig in Brig in het kanton OberWallis aan de voet van de Simplonpas naar Italië. In het kleine en schone stadje is een station van waar uit we diverse treinreizen hebben gemaakt. Vlakbij is de treintunnel onder de Simplon–pas. Via deze treintunnels(s) kan men rijden naar grensland Italië.

Onze reis

 • Dag 1 Heenreis
  Vanaf ons verzamelpunt reden we naar ons prachtige overnachtingshotel in de buurt van Munchem Duistland voor diner en een enkele overnachting.
 • Dag 2 Brig
  Via Basel reden we richting de Zwitserse Alpen. Aan het einde van de middag arriveerden we in een mooi en schoon hotel in het Zwitserse stadje Brig waar we 5 nachten verbleven. De stad Brig ligt in het mooie Oberwallis.
 • Dag 3 Treinrit ‘in het spoor van Glacier Express’

  Vandaag wedr één van de hoogtepunten: een onvergetelijke treinreis in het spoor van de Glacier Express. Vanuit een panoramawagon genoten van het Zwitserse Alpenlandschap. Er lag – ondanls het late sezioen – nig ruime veel sneeuw op de skipistes waar we langs reden. De trein slingerde langs steile rotsen en klom met gemak over de ruim 2.000 meter hoge Oberalppas. We passeerden Andermatt, ook wel het dak van Europa genoemd, en eindigen in Disentis. Vanuit Disentis reden we met dezelfde trein weer terug naar Brig.

 • Dag 4 Treintje Täsch – Zermatt en Matterhorn

  We bewonderden de met de schoonheid van de eeuwig besneeuwde berg Matterhorn, met een hoogte van bijna 4.500 meter een van de hoogstee bergen van de Alpen.. . We reden via een indrukwekkende route met prachtige uitzichten op de besneeuwde toppen naar Täsch. De laatste kilometers gaan we verder met een speciaal bergtreintje. In het autovrije Zermatt met typische houten huizen kunt u winkelen, genieten van prachtige uitzichten of met een tandradbaan naar de 3.089 meter hoge Gornergrat gaan.

 • Dag 5 Treinrit Mont Blanc Express
  Vandaag staat de volgende bijzondere treinrit op het programma. De unieke Mont Blanc Express start in Martigny. De adembenemende tocht voert u door een ruig alpenlandschap, schaduwrijke bossen en gemoedelijke dorpjes. Geniet van grandioze uitzichten en maak de mooiste foto’s! Vanuit Le Châtelard rijden we met de bus naar Chamonix in Frankrijk. U kunt met een tandradbaan naar de gletsjer Mer de Glace.
 • Dag 6 Aletschgletsjer

  Een indrukwekkend uitzicht op een reusachtige gletsjer, dat was de volgende excursie naar de Aletschgletsjer. Deze gletsjer, zijn omgeving en de achterliggende bergen zijn door UNESCO aangemerkt als natuurlijk erfgoed en hebben daardoor een beschermde status. Met de bus reden we naar het bergdorpje Fiesch. Van hieruit gingen we met een grote gondellift omhoog naar de Fischeralp en vervolgens konden we overstappen in een kleinere cabinelift naar de Eggishorn.

 • Dag 7 Vertrek Brig en bezoek Bern

  We verlieten Brig en reden naar Bern. De vele 17e en 18e eeuwse huizen, bruggen en poorten staan op de Werelfderfgoedlijst van UNESCO. De wandelpromenades in het gezellige centrum zijn veelal overdekt. We overnachten deze avond in hetzelfde goede hotel in Zuid-Duitsland.

 • Dag 8 Terugreis
  Alweer de laatste dag van een fantastische mooie en zonnige reis. We troffen een eer ervaren chauffeur die al heel wat jaren in Zwitserland kwam en goed de weg wist. Hij organiseerde ter plaatse nog enige kleine excursies die niet in het programma staan vermeld, maar die zijn passagiers zeer welkom waren.
778 Totaal 2 Vandaag
Previous post Rusland – Rondreis Russisch Goud